Valmiit työt

 

Viime perjantaina oli kurssimme kannalta tärkeä päivä, sillä päivän aiheena oli esitellä omat harjoitustyöt. Edeltävät viikot ovat olleet hyvin intensiivisiä ja työntäyteisiä kurssityötä kokoon työstäessä ja ulkoasua viimeistellessä. Ja ainahan siinä niin käy, että aika tuntuu loppuvan kesken, varsinkin koska työstäessään aihetta sitä usein huomaa loppuvaiheessa uusia mielenkiintoisia näkökulmia, joita olisi kiinnostavaa työhön tuoda mukaan. Vaarana on ajoittain ollut, että työ lähtee loppumetreillä rönsyilemään ja sitten on taas pitänyt miettiä sitä omaa konseptia ja rajausta. Ja lopulta on vaan todettava, että tässä tämä nyt on: valmis paketti esiteltäväksi.




Esityspäivien parasta antia on ehdottomasti kaikkien kurssilaisten töiden näkeminen ja esitysten kuuleminen. Kyseisen esityspäivän aikana esitetyt harjoitustyöt olivat jokainen hienosti ja huolellisesti tehtyjä. Kurssitöistä välittyi töiden tekijöiden perehtyneisyys aiheisiin, ja oli todella inspiroivaa nähdä miten erilaisia näkökulmia jokaisessa työssä oli. Ja kuitenkin vaikka työt olivat erilaisia, niin kaikkia töitä yhdisti kurssin ylätason teemat kuten kestävä matkailu ja ekologisuus.

 

Oman työni esittämiseen pyrin valmistautumaan huolellisesti edeltävinä päivinä (esitinpä oman työni harjoituksen vuoksi myös perheelleni). Harjoittelusta oli se hyöty, että päätin työstää vielä esitykseni dioista lyhyen koonnin, josta ilmenee eri diojen linkittyminen toisiinsa ja esityksen rakenne. Tämä auttoi oman esityspuheen rakentamista ja oma tuntumani oli, että esitys menikin ihan mukavasti.

 

Kaikki kurssityöt lueteltuna:

Luontokokemuksen vahvistamiseen tähtäävä suunnittelu

Näkymätön maisema

Sustainable Services

Lisää luontoa ennallistamalla

Monimuotoiset ja monitoiminnalliset laskettelurinteet Pyhätunturille

Terve Luosto

Talousmetsän virkistyspotentiaali

Jälkiä jättämätön turismi

Tunturikoivu

Valo Pyhätunturin maisemassa

Luontoviisas Pyhä

Wolves Return

 

Esityspäivän jälkeen kurssissa on vielä opponointien vuoro. Opponointi onkin lähipäivänä Otaniemessä! Päästään siis näkemään porukalla yhdessä, joten mikäs sen mukavampi tapa päättää tämä koko kevään mittainen kurssimatka Pyhältä Otaniemeen. Nyt siis opponoinnin työstämiseen!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit